Altex: Programul "Prima Casă" ar trebui extins şi la bunurile necesare utilării locuinţei

Programul "Prima Casă" ar trebui extins şi la bunurile necesare utilării locuinţei, respectiv mobilă şi produse electrocasnice, a declarat, miercuri, directorul de marketing şi vânzări al companiei Altex, Cristian Moanţă.

172 afișări
Imaginea articolului Altex: Programul "Prima Casă" ar trebui extins şi la bunurile necesare utilării locuinţei

Altex: Programul "Prima Casă" ar trebui extins şi la bunurile necesare utilării locuinţei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Dacă guvernul îi ajută (pe beneficiarii programului de garantare a creditelor, n.r.) să cumpere casa şi nu au pe ce să doarmă, asta este!", a spus Moanţă într-o conferinţă de presă.

El a spus că nu s-a gândit la o anumită variantă, dacă fondurile pentru aceste bunuri să fie incluse sau nu în suma de 60.000 de euro.

Prin programul "Prima Casă", statul garantează creditele pentru achiziţia sau construcţia unei locuinţe, în limita sumei de 60.000 de euro, împruturile având dobânzi reduse.

Vânzările Altex au scăzut în primul semestru cu circa 50%, la 83 de milioane de euro, de la 170 de milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar compania anticipează şi pentru a doua parte a anului un declin accentuat.

Pentru a doua jumătate a anului, reprezentanţii retailerului de electronice, electrocasnice şi IT&C se aşteaptă la vânzări de 104 milioane euro, de la o valoare de 174 milioane euro în intervalul iulie-decembrie 2008.

Astfel, Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, ar urma să raporteze pentru întregul an vânzări de 187 milioane euro, de la 344 milioane euro anul trecut.

Compania deţine magazinele Altex şi Media Galaxy.

Totodată, Altex România este acţionar majoritar la producătorul de echipamente IT Complet Electro Serv şi firma imobiliară Cometex.

Din grupul Altex mai face parte şi compania de credite de consum Credex, unde 30% din acţiuni sunt deţinute de Raiffeisen Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici