Amazon, Hilton şi Starbucks vor angaja mii de refugiaţi în Europa

Amazon intenţionează să angajeze cel puţin 5.000 de refugiaţi în Europa în următorii trei ani, în cadrul unei noi campanii a zeci de companii pentru a ajuta la recrutarea persoanelor care fug de războiul din Ucraina şi din alte regiuni afectate de criză.

312 afișări
Imaginea articolului Amazon, Hilton şi Starbucks vor angaja mii de refugiaţi în Europa

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Angajamentul gigantului tehnologic este cel mai mare dintre cele peste 40 de companii, printre care Hilton, Marriott, ISS şi Starbucks, care împreună au declarat că vor angaja peste 13.000 de refugiaţi, informează Financial Times.

Anunţurile au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat luni la Paris de Tent Partnership for Refugees, un grup non-profit fondat de Hamdi Ulukaya, directorul executiv al companiei alimentare americane Chobani.

Ziua Mondială a Refugiatului

Angajamentul, anunţat înaintea Zilei mondiale a Refugiatului, face parte din mişcarea tot mai mare de promovare a iniţiativelor de responsabilitate socială a întreprinderilor, în condiţiile în care acţionarii activişti cer companiilor să ia măsuri.

"Un lucru pe care îl credem la Amazon este că diversitatea locurilor de muncă ne face o companie mai puternică", a declarat Ofori Agboka, vicepreşedintele Amazon pentru experienţa oamenilor şi tehnologie.

Alături de Amazon, agenţiile de recrutare de personal Adecco, ManpowerGroup şi Randstad au declarat că vor ajuta 152.000 de refugiaţi să îşi găsească un loc de muncă, în timp ce Accenture, Generali şi Indeed vor contribui la formarea altor 86.000 de persoane strămutate.

Uniunea Europeană salută anunţul

Salutând efortul, Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a declarat: "Deschiderea frontierelor UE pentru ucraineni, în urmă cu peste un an, a arătat Europa în cea mai bună formă a sa. Cu toate acestea, la un an de la invazia Rusiei, mult prea mulţi refugiaţi rămân şomeri, în ciuda deficitului nostru endemic de competenţe, a nivelului lor ridicat de educaţie, a dorinţei de a-şi câştiga existenţa şi a dreptului legal de a munci."

Milioane de ucraineni trăiesc acum în Europa, făcând parte dintr-o criză globală a refugiaţilor care, potrivit estimărilor ONU, a strămutat peste 110 milioane de persoane din cauza conflictelor şi a persecuţiilor din regiuni precum Sudan, Siria, Etiopia şi Afganistan.

Compania va oferi, de asemenea, cursuri de formare în domeniul IT pentru 10.000 de ucraineni la nivel global prin intermediul diviziei sale Amazon Web Services.

Iniţiativa europeană a Amazon urmează unui angajament anterior, lansat în septembrie în SUA, de a angaja 5.000 de refugiaţi până la sfârşitul anului viitor. Agboka a declarat că firma primeşte cereri de la refugiaţi din Ucraina, Venezuela, Siria şi Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici