Amazon va elimina 18.000 de locuri de muncă şi anunţă concedieri pentru a reduce cheltuielile

Amazon plănuieşte să reducă peste 18.000 de locuri de muncă, cel mai mare număr din istoria companiei, în timp ce se luptă pentru a economisi costurile.

354 afișări
Imaginea articolului Amazon va elimina 18.000 de locuri de muncă şi anunţă concedieri pentru a reduce cheltuielile

Gigantul online, care are 1,5 milioane de angajaţi la nivel global, nu a spus în ce ţară va fi reducerea locurilor de muncă, dar a transmis că va fi în ţări din Europa.

Cele mai multe dintre pierderile de locuri de muncă vor veni din magazinele sale, inclusiv Amazon Fresh şi Amazon Go, precum şi în divizia de resurse umane.

Şeful Andy Jassy a motivat „mersul incert al economiei” pentru reducerile masive, transmite BBC

„Nu luăm aceste decizii cu uşurinţă şi nu subestimăm cât de mult ar putea afecta vieţile celor care sunt concediaţi”, a declarat el într-o notă adresată personalului.

 "Companiile care trăiesc mult timp trec prin diferite faze. Nu sunt în fiecare an în expansiune", a adăugat el.

Amazon intră acum în clubul marilor corporaţii high-tech  care au anunţat concedieri majore ca să reducă cheltuielile ca urmare a creşterii costului vieţii după pandemia de COVID şi criza energetică provocată de războiul Rusiei în Ucraina.  

Meta a anunţat în noiembrie anul trecut că va concedia mii de angajaţi, Intel plănuieşte să reducă masiv numărul angajaţilor în încercarea disperată de a reduce costurile. Compania Twitter, de când a fost achiziţionat de Elon Musk, a făcut restructurări şi concedieri invocând reducerea cheltuielilor, mai mult de jumătate dintre angajaţi primind pe mail anunţul că nu mai fac parte din personalul platformei social media. 

Se aşteaptă ca angajaţii Amazon vizaţi pentru concediere să fie informaţi până la data de 18 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici