AMRCR: Poziţia lui Ilie Sârbu produce îngrijorare şi nu onorează un înalt demnitar

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale este "profund îngrijorată" de afirmaţia ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, care a sugerat investitorilor din retail că pot "să îşi închidă halele şi să le mute unde vor găsi loc", poziţie care nu onorează un înalt demnitar, se arată într-un comunicat al AMRCR.

14 afișări
Imaginea articolului AMRCR: Poziţia lui Ilie Sârbu produce îngrijorare şi nu onorează un înalt demnitar

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu (Imagine: Mediafax Foto)

"Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) ia notă cu stupoare de ultimele declaraţii ale Ministrului Agriculturii, domnul Ilie Sârbu, apărute în presă în data de 2 aprilie, prin care sugerează investitorilor din retail că pot să îşi închidă halele şi să le mute unde vor găsi loc. - Ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la poziţia public exprimată de domnul ministru faţă de unul dintre cele mai dinamice sectoare din ultimii ani din România, poziţie care nu onorează un înalt demnitar al Guvernului României. Reamintim că investiţiile directe ale marilor reţele comerciale din România depăşesc 1,1 miliarde euro numai la nivelul anului 2008 şi nu se limitează la simple hale de depozitare, ci la forme de comerţ modern, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, în care lucrează şi îşi asigură existenţa peste 50.000 de români", se spune în comunicatul Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

Asociaţia reuneşte cei mai mari jucători care operează pe piaţa de retail din România şi are ca membri Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real,-, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, La Fourmi, Mega Image, Artima, Profi, Penny Market, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Altex, Domo, Flanco, Mobexpert şi Diverta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici