ANAF a aprobat 413 cereri de amânare la plată a datoriilor firmelor către stat

ANAF a primit până la finele lunii ianuarie 660 de cereri de amânare la plată a obligaţiilor fiscale ale companiilor la stat, până în prezent fiind aprobate 413 de solicitări, pentru o valoare totală de 210 milioane lei (50 milioane euro), a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

67 afișări
Imaginea articolului ANAF a aprobat 413 cereri de amânare la plată a datoriilor firmelor către stat

ANAF a aprobat 413 cereri de amânare la plată a datoriilor firmelor către stat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Blejnar, cele mai multe companii au cerut derogare de la plata obligaţiilor fiscale pentru o perioadă de şase luni, în baza Ordonanţei de Urgenţă 92/2009, care dă posibilitatea firmelor să amâne achitarea datoriilor ca urmare a efectelor crizei financiare internaţionale.

Potrivit ordonanţei, firmele pot amâna plata datoriilor numai pentru restanţele acumulate după 30 septembrie 2008, pe fondul crizei financiare, şi dacă anterior acestei date au achitat la timp obligaţiile.

Produsul Intern Brut a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut o scădere de 1,5%, în termeni reali, comparativ cu trimestrul trei, astfel că economia României nu a ieşit încă din recesiune, pe întreg anul 2009 declinul fiind de 7,2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici