ANAF cere scurtarea listei datornicilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală propune modificarea procedurii de publicare a listelor cu obligaţii fiscale restante, respectiv a plafoanelor sub care cuantumul total al obligatiilor fiscale restante nu mai fac obiectul publicării pe site.

2635 afișări
Imaginea articolului ANAF cere scurtarea listei datornicilor

ANAF cere scurtarea listei datornicilor

Aceste noile plafoane sunt: 500.000 de lei, pentru marii contribuabili; 250.000 de lei, pentru contribuabilii mijlocii; 100.000 de lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligatii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercitã profesii libere; 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decât cele menţionate anterior.

Până acum, conform Ordinuuil ANAF numărul 558 din 29 ianuarie 2016 plafoanele erau: 1.500 de lei, pentru marii contribuabili; 1.000 de lei, pentru contribuabilii mijlocii; 500 de lei, pentru ceilalţi debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în mod independent sau exercită profesii libere; 100 lei, pentru persoanele fizice.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici