ANAF, învinsă în instanţă de Primăria Galaţi. Primarul anunţă o premieră naţională

Primăria Galaţi a câştigat un proces cu ANAF şi va primi 15 milioane de lei, ceea ce reprezintă o premieră naţională, susţine primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

7635 afișări
Imaginea articolului ANAF, învinsă în instanţă de Primăria Galaţi. Primarul anunţă o premieră naţională

ANAF, învinsă în instanţă de Primăria Galaţi. Primarul anunţă o premieră naţională

„Suntem prima primărie din Româna care câştigă un proces cu ANAF-ul pentru un TVA, extrem de consistent. Sunt aproximativ 15 milioane de lei. Este vorba despre TVA plătit pentru achiziţia troleibuzelor, noi am spus de la bun început că e cu taxare inversă. Am plătit la momentul respectiv. De atunci ne judecăm, trei, patru ani”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi.

Suma ar putea creşte ca urmare a calculării penalităţilor, iar decizia ar putea deveni un precedent pentru acţiunile în instanţă deschise de alte primării din ţară.

„Deschidem Cutia Pandorei şi pentru restul municipalităţilor din România. Avem de primit 15 milioane de lei, plus accesoriile, care nu s-au calculat, posibil să se dubleze efectiv suma”, a precizat edilul-şef.

Banii ar putea fi folosiţi pentru reabilitarea celei mai importante artere a oraşului Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
primărie,
proces,
anaf

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici