ANAF preia atribuţiile Vămii şi Gărzii Financiare. O parte dintre angajaţi vor fi disponibilizaţi

ANAF va prelua toate atribuţiile Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) şi Gărzii Financiare, care vor fi desfiinţate şi transformate în structuri sau departamente fără personalitate juridică în cadrul ANAF coordoate de câte un vicepreşedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal.

214 afişări
Imaginea articolului ANAF preia atribuţiile Vămii şi Gărzii Financiare. O parte dintre angajaţi vor fi disponibilizaţi

ANAF preia atribuţiile Vămii şi Gărzii Financiare. O parte dintre angajaţi vor fi disponibilizaţi

Astfel, ANAF va prelua activitatea aparatului central al ANV,birourilor vamale de frontieră şi de interior, precum şiactivitatea Comisariatului General al Gărzii Financiare, potrivitunui proiect de ordonanţă de urgenţă.

Referitor la personalul care va forma noua structură, proiectulprecizează doar că acesta se va încadra în limita numărului deposturi aprobate pentru aparatul propriu al ANAF, fără sămenţioneze numărul angajaţilor care vor fi disponibilizaţi.

"Încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă alepersonalului (...) se va face cu respectarea dispoziţiilor legaleîn vigoare", se arată în proiect.

Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile ANAF şi a unităţilorsale subordonate vor fi reglementate prin hotărâre a Guvernului,care va fi emisă în maxim 45 de zile de la data intrării în vigoarea ordonanţei de urgenţă.

Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi amunicipiului Bucureşti, instituţii cu personalitate juridicăorganizate în subordinea ANAF şi a Ministerului Finanţelor Publice,vor fi reorganizate ca unităţi subordonate denumite direcţii deadministrare fiscală judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Acestea vor prelua activitatea direcţiilor regionale pentruaccize şi operaţiuni vamale şi a direcţiilor judeţene şi amunicipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiunile vamale dincadrul ANV, cu excepţia birourilor vamale de frontieră şi deinterior.

În urma restructurării, personalul va purta în timpulserviciului uniformă, însemne distinctive, ecusoane şi, după caz,armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual deautoapărare, protecţie şi comunicare, care vor fi atribuitegratuit.

În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a ordonanţei deurgenţă, vor fi înfiinţate 8 direcţii de administrare fiscalăregionale, care vor avea rolul de structuri teritoriale ale ANAF însubordinea Ministerului Finanţelor.

Potrivit Guvernului, restructurarea Agenţiei Naţionale deAdministrare Fiscală este necesară pentru a consolida cadrul legalprivind lupa împotriva evaziunii fiscale, pentru a eliminaparalelismele şi evaluarea fiscală diferită sau chiar contrară aaceleiaşi operaţiuni economice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici