Analist economic, despre măsurile fiscale ale lui Ciolacu care pun presiune pe mediul de business: ,,FMI şi ne avertizează că situaţia bugetară nu este deloc bună şi că mai trebuie să mai luăm nişte măsuri"

  • Ciolacu luptă contra deficitului: creşte TVA, creşte salariul minim, creşte accizele.
  • Mediul de afaceri: taxele lui Ciolacu vor aduce faliment, scumpiri şi şomaj.
  • FMI: taxele pun presiune pe mediul privat, cheltuielile sunt încă mici cu investiţiile.
1377 afișări
Imaginea articolului Analist economic, despre măsurile fiscale ale lui Ciolacu care pun presiune pe mediul de business:  ,,FMI şi ne avertizează că situaţia bugetară nu este deloc bună şi că mai trebuie să mai luăm nişte măsuri"

Marcel Ciolacu, Facebook

Pachetul de măsuri fiscale al Guvernului este menit sa reducă deficitul bugetar, însă, multe alte programe sunt necesare pentru a creşte eficienţa şi veniturile, asta este concluzia experţiilor FMI prezenţi la Bucureşti. 

Premierul, în schimb, care s-a întâlnit cu reprezentanţii FMI, spune că dacă se merge pe actualul plan al Guvernului, nu va fi nevoie de alte măsuri

,,Eu i-am explicat programul pe termen scurt, cât şi pe termen lung, şi concentrarea noastră pe reducerea de cheltuieli bugetare, dar mai ales pe combaterea de evaziune fiscală. Să nu confundăm reforma fiscală cu măsurile luate în acest moment şi lucrurile sunt cât se poate de clare. Au fost bucuroşi că am pornit creând aceste măsuri creând legea pe care am susţinut-o în parlament".

FMI critică pachetul de măsuri fiscale ale guvernului Ciolacu, motivând că va crea prea multă presiune pe mediul privat de afaceri.

George Vulcănescu, analist economic, spune pentru ALEPH NEWS, ce anume merge prost în măsurile fiscale:

,,FMI este extrem de indulgent. Dacă nu aş putea spune, cumva chiar favorabil. Da, el atrage atenţia asupra unor chestiuni discutabile, cum e supraimpozitarea de exemplu, din sistemul bancar, care într-adevăr, este o măsură uşor populistă şi cu beneficii mici în contextul în care intermedierea financiară ...până la urmă, volumul creditelor care le dau băncilor, agenţilor economici şi populaţiei este relativ scăzut".

Pachetul de măsuri fiscale ale guvernului Ciolacu este un proiect de lege menit să diminueze deficitul bugetar, însă alte măsuri ar fi necesare pentru a creşte eficienţa şi veniturile, asta spun experţii FMI. Ciolacu spune că pachetul este suficient, iar la acest aspect, analistul economic Adrian Negrescu ne poate lămuri la ALEPH NEWS:

,,Da, cu siguranţă nu este îndeajuns, pentru că noi estimăm că impactul ar fi  undeva la 1% din PIB, dar problema indică 2% din PIB, deci ar mai fi nevoie de nişte măsuri pe care le propuneam de două luni de zile- reducerea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor publice la un nivel, într-adevăr real, nu prin simple măsuri de tip scamatorie. Sunt lucruri pe care ni le spune FMI şi ne avertizează că situaţia bugetară nu este deloc bună şi că mai trebuie să mai luăm nişte măsuri". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici