Analiştii internaţionali încep să fie pesimişti în ceea ce priveşte economia României

Analiştii internaţionali se aşteaptă la menţinerea sau chiar înrăutăţirea situaţiei economice a României, potrivit unui studiu realizat de Erste Bank şi Centrul pentru Cercetări Economice Europene, majoritarea celor intervievaţi apreciind însă că situaţia actuală este acceptabilă.

3 afișări
Imaginea articolului Analiştii internaţionali încep să fie pesimişti în ceea ce priveşte economia României

Analiştii internaţionali încep să fie pesimişti în ceea ce priveşte economia României

Peste 40% dintre răspunsurile primite indică aşteptări privind înrăutăţirea economiei României, proporţia celor care estimează o îmbunătăţire a situaţiei fiind de doar 7,8%, se arată în studiu.

Totodată, 30% dintre respondenţi au apreciat că situaţia economică actuală este bună, în timp ce 26% dintre cei intervievaţi au avut păreri opuse.

Majoritatea răspunsurilor vizează aşteptări privind creşterea inflaţiei şi a ratelor dobânzilor.

De asemenea, cei mai mulţi analişti anticipează creşteri ale Bursei de Valori Bucureşti, însă proporţia celor care se aşteaptă la această evoluţie, de 45,5% din total, este inferioară nivelului de la studiul anterior.

Analiştii intervievaţi de Erste Bank şi Centrul pentru Cercetari Economice Europene prognozează că leul va continua să se deprecieze faţă de euro, numărul celor care prezintă astfel de estimări fiind în creştere.

Pentru studiul publicat luni au fost chestionaţi 73 de experti de pe pieţele financiare, pe tema evaluărilor şi aşteptărilor privind datele economice şi finaciare ale pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici