Analiză: şoferii sunt încurajaţi să facă poliţe RCA pe 12 luni

Preţul unei poliţe RCA pe 6 luni este la o diferenţă de doar câţiva lei faţă de o poliţă pe 12 luni, iar în unele cazuri poţi plăti chiar mai mult pentru 6 luni, anunţă Ziarul Financiar.

519 afișări
Imaginea articolului Analiză: şoferii sunt încurajaţi să facă poliţe RCA pe 12 luni

Societăţile de asigurări merg pe termen lung

Tarifele poliţelor RCA au ajuns la un nivel considerabil în ultimii doi ani, principala cauză care a dus la aceste creşteri fiind falimentul celui mai mare asigurător din piaţă, City Insurance, iar tarifele RCA pentru perioade de 1 lună, 2, luni, 3 luni şi 6 luni, care ar fi trebuit să fie considerabil mai mici, au ajuns la doar câţiva lei distanţă de preţul RCA pe 12 luni, conform unei simulări efectuate de ZF.

Deşi în anii dinaintea falimenteului City Insurance, de exemplu, preţul unei poliţe RCA pe 6 luni era aproximativ la jumătatea preţului unei poliţe pe 12 luni, acum diferenţa dintre preţul unei poliţe pe 12 luni şi preţul unei poliţe pe 6 luni este de 30-50 lei, iar în unele cazuri în care preţul pe 12 luni depăşeşte 1.500 lei, preţul unei poliţe pe 6 luni ajunge la 1.200-1.300 lei, dar menţinându-se considerabil peste pragul de 1.000 lei.

Prin urmare, oricine vede că pentru 6 luni plăteşte aproape la fel ca pentru 12 luni va alege automat să facă un RCA pe perioada maximă. Dar cum se justifică un preţ de circa 500 lei pentru o perioadă de 30 de zile de asigurare? Ba chiar ofertele asigurătorilor ajung şi la 1.708 lei pentru 30 de zile. Cine ar plăti peste 1.700 lei pe o poliţă RCA pe o lună, în loc să achiziţioneze o poliţă pe 12 luni la un preţ cu 700 lei mai mic?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
asigurări,
companii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici