ANCOM: Numărul de abonaţi TV a crescut cu 2,9% în primele şase luni, la 5,92 milioane

Numărul de abonaţi la servicii de retransmisie programe audiovizuale a atins 5,92 milioane la finele lunii iunie, în creştere cu 2,9% faţă de finalul anului 2011 şi cu 5,2% faţă de 30 iunie 2011, pe fondul creşterii numărului de clienţi atât în reţelele de cablu, cât şi în cele de tip DTH şi IP.

224 afișări
Imaginea articolului ANCOM: Numărul de abonaţi TV a crescut cu 2,9% în primele şase luni, la 5,92 milioane

ANCOM: Numărul de abonaţi TV a crescut cu 2,9% în primele şase luni, la 5,92 milioane (Imagine: Shutterstock)

"Cele mai noi date statistice adunate şi prelucrate de ANCOM, referitoare la primul semestru al acestui an, arată că în România la mijlocul anului existau 3,67 milioane de abonaţi la reţele de cablu, în creştere cu 2,7% faţă de finele anului 2011. De asemenea, numărul de abonaţi prin reţele satelit (DTH) a înregistrat un avans 3%, la 2,21 milioane de abonaţi", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, la International Digital Forum 2012.

El a adăugat că rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale a crescut la 83,5%, iar cea a reţelelor de cablu la 51,8%.

În funcţie de mediul de reşedinţă, la 30 iunie, 60% din totalul abonaţilor se situa în mediul urban, marea majoritate a acestora (79%) fiind conectaţi la reţelele de cablu.

Pe de altă parte, în mediul rural, abonaţii la serviciile de retransmisie folosesc tehnologia DTH într-o mai mare măsură pentru recepţia programelor audioviozuale - 64%.

Potrivit lui Marinescu, creşterea numărului de abonaţi s-a reflectat şi în veniturile operatorilor obţinute din serviciile de retransmisie, care au crescut uşor, de la 776 milioane de lei în primul semestru al anului 2011 la 796 milioane de lei în prima jumătate a acestui an.

"În ceea ce priveşte tranziţia la televiziunea digitală terestră, tot ce vă pot spune acum este că ANCOM este pregătită să implementeze noua strategie imediat ce aceasta va fi adoptată şi vom organiza în cel mai scurt timp posibil procedura de selecţie pentru acordarea multiplexelor digitale", a mai spus şeful ANCOM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici