Angela Merkel, sceptică în privinţa unui acord asupra bugetului european

Cancelarul german Angela Merkel a declarat în cursul nopţii de joi spre vineri că nu crede că liderii europeni vor ajunge la un acord privind bugetul european 2014-2020.

430 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, sceptică în privinţa unui acord asupra bugetului european

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cred că vom avansa puţin, însă mă îndoiesc că vom ajunge la un acord", a declarat Merkel părăsind summitul care a fost suspendat până vineri după-amiază pentru a permite liderilor europeni să examineze noua propunere făcută de preşedintele Consiliului european, Herman Van Rompuy.

"Am spus deja anterior că s-ar putea să avem nevoie de o nouă etapă", a adăugat aceasta.

Alţi lideri au părăsit summitul fără a face declaraţii, în special premierul britanic David Cameron.

Şefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene au decis joi seară să îşi suspende lucrările până vineri după-amiază pentru a examina noile propuneri ale preşedintelui Consiliului european, Herman Van Rompuy, au declarat mai mulţi diplomaţi..

Van Rompuy a făcut o nouă propunere de buget după întâlnirile sale de joi cu fiecare şef de stat şi de guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici