Annalena Baerbock: China să garanteze că nu va ajuta Rusia să ocolească sancţiunile UE

  • Germania vrea ca Beijingul să promită că nu va ajuta Rusia să ocolească sancţiunile europene.
  • China avertizează Berlinul şi Europa cu privire la întreruperea relaţiilor economice.
  • Şefii diplomaţi ai celor două ţări se întâlnesc marţi la Berlin.
418 afișări
Imaginea articolului Annalena Baerbock:  China să garanteze că nu va ajuta Rusia să ocolească sancţiunile UE

Sancţiunile impuse nu ar trebui să fie „subminate într-un mod giratoriu”, a declarat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, la o conferinţă de presă comună.

„Este deosebit de grav dacă companiile ruseşti de armament obţin produse asociate cu domeniul militar”, a spus ea, adăugând că toate ţările, inclusiv China, ar trebui să ia măsuri pentru a-şi obliga companiile să nu facă afaceri cu Federaţia Rusă pentru a ocoli sancţiunile europene. 

De la 24 februarie 2022, de când a invadat Ucraina, Rusia se află sub sancţiuni economice aspre de către Uniunea Europeană, care a încetat orice relaţie cu regimul putinist de la Kremlin.  

Baerbock a salutat recentul apel telefonic al preşedintelui chinez Xi Jinping cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky şi a îndemnat China să joace un rol mai decisiv în încheierea războiului Rusiei în Ucraina.

„Neutralitatea înseamnă a lua partea agresorului”, a avertizat Baerbock.

China, pe de altă parte, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea discuţiilor despre Europa privind riscurile relaţiilor economice. 

„Dacă realitatea eliminării influenţei Chinei este realizată în numele eradicării riscurilor, este de fapt eliminarea oportunităţilor, eliminarea cooperării, eliminarea stabilităţii şi înlăturarea dezvoltării”, a  avertizat ministrul de Externe al Chinei, Qin Gang, la conferinţa de presă comună.

Vizita lui Qin la Berlin dezvăluie o săptămână plină de discuţii diplomatice care sunt cruciale pentru relaţiile China-Europa.

Qin a zburat la Paris miercuri şi apoi la Oslo, iar Baerbock se îndreaptă la Paris pentru o întâlnire aşteptată cu Macron, transmite CNN

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici