ANRE dezavantajează consumatorii şi companiile de electricitate

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) favorizează companiile private din sectorul gazelor naturale, cărora le permite creşteri de tarife, dar nu şi societăţile de electricitate, deţinute de stat, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban.

61 afișări
Imaginea articolului ANRE dezavantajează consumatorii şi companiile de electricitate

ANRE dezavantajează consumatorii şi companiile de electricitate

"În timp ce ANRE de mai multe ori în 2007 şi 2008, atunci când a considerat că este momentul, a acordat imediat creşteri de tarife la distribuitorii de gaze, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la electricitate. Firmelor de distribuţie (a electriciţii, n.r.) şi inclusiv la Transgaz nu le-a recunoscut tarifele. Rolul ANRE este să fie arbitru corect, nu să se comporte mai părinteşte cu unii", a afirmat Şerban, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Bursa de Valori Bucureşti cu ocazia aniversării unui an de la listarea Transgaz.

El a afirmat că majorarea tarifelor la electricitate nu a urmat creşterile celor de la gaze naturale, ceea ce a dezavantajat producătorii de energie, toţi deţinuţi de stat, prin obţinerea unor profituri mai mici.

"Nu a fost o corelare între preţul gazelor şi cel al energiei", a adăugat Şerban.

Oficialul a adăugat că Ministerul Economiei va face, împreună cu ANRE, "o oarecare ordine" în legislaţie, pentru că multe probleme "sunt lăsate să curgă în favoarea Distrigaz Sud şi E.ON Gaz, chiar şi Petrom", de multe ori în defavoarea consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici