ANRE: Preţul gazelor pentru firme creşte cu 5% de la 1 februarie

Preţul gazelor naturale livrate companiilor alimentate în regim reglementat va creşte la 1 februarie cu 5%, măsură asumată prin acordul cu FMI şi adoptată cu două luni întârziere din cauza înlocuirii Gvernului, potrivit şefului ANRE.

398 afișări
Imaginea articolului ANRE: Preţul gazelor pentru firme creşte cu 5% de la 1 februarie

ANRE: Preţul gazelor pentru firme creşte cu 5% de la 1 februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preţul gazelor pentru consumatorii non-casnici alimentaţi în regim reglementat trebuia să crească la sfârşitul anului trecut cu 5%. Nu s-a făcut pentru că trebuia aprobată prin hotărâre de guvern, care însă nu s-a mai dat din cauza schimbării guvernului, dar va fi introdusă la 1 ianuarie", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ.

El a adăugat că, din câte ştie, hotărârea trebuia adoptată miercuri de Guvern.

"În privinţa calendarului de dereglementare a preţului gazelor naturale pentru populaţie suntem la zi, iar în privinţa electricităţii pentru populaţie deregelementarea este prevăzută pentru 1 iulie", a adăugat Havrileţ.

Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei de gaze, asumat prin acordul cu FMI, preţul la gaze trebuia să crească cu 5% de la 1 decembrie 2012. Următoarele etape de creştere pentru anul în curs sunt 1 aprilie (cu 5%), 1 iulie (5%) şi 1 octombrie (3%).

Pentru consumatorii casnici de gaze, calendarul prevede ca la 1 iulie preţul să crească cu 8%, respectiv cu 2% de la 1 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici