Atenţie la achiziţia de locuinţe: anunţuri imobiliare incomplete. Avocatul Adrian Cuculis explică unde apar „ţepele”

  • Legea 196/2018 permite un termen de 40 de zile pentru achitarea datoriilor
  • Cuantumul penalităţilor nu poate depăşi 0,2% pe zi de întârziere
  • Pentru anunţuri incomplete, agenţii pot primi amenzi de până la 2.500 de lei
  • Legea 101/2020 obligă montarea de sisteme de reîncărcare pentru maşinile electrice
25406 afișări
Imaginea articolului Atenţie la achiziţia de locuinţe: anunţuri imobiliare incomplete. Avocatul Adrian Cuculis explică unde apar „ţepele”

Atenţie la achiziţia de locuinţe: anunţuri imobiliare incomplete

Piaţa imobiliară este plină locuinţe care par a fi frumoase. Totuşi, când ajungi să le vizionezi  poţi constata că ai fost minţit. Asta pentru că multe dintre anunţurile de pe diverse site-uri pur şi simplu nu menţionează defectele imobilelor.
 
„În momentul vânzării trebuie scos şi un certificat de atestare de la taxe şi impozite. Ţepele să spunem aşa apar în momentul în care se fac antecontracte de vânzare cumpărare şi nu sunt suficient studiate cărţile funciare, datoriile pe care le poate înregistra un apartament şi aşa mai departe. Asupra unui imobil pot fi notate împrumuturi bancare, executări silite, sechestre asiguratorii din procesele penale. Nu am fost obişnuiţi să cerem certificatul energetic chiar dacă vorbim de imobile second hand. Să ştim clar cât va trebui să băgăm în aerul condiţionat, dar în acelaşi timp care va fi coeficientul de încălzire şi de reţinere a temperaturii calde în imobil”, spune Adrian Cuculis, avocat.
 
Nici investitorii, proprietarii sau administratorii clădirii nu sunt scutiţi de responsabilităţi. Ei trebuie introducă indicatorii de performanţă ai clădirii în anunţurile imobiliare. Concret, să ştii de câtă energie ai nevoie ca să îţi încălzeşti sau răceşti casa. În caz contrar, pentru anunţuri incomplete, aceştia pot primi amenzi cuprinse între 1.250 şi 2.500 de lei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici