AOAR despre ruperea USL: Companiile vor face tot atâtea şaibe, probleme apar dacă situaţia persistă

Mediul de afaceri vrea stabilitate politică, dar investitorii prezenţi deja în România "nu vor face mai puţine şaibe" dacă există probleme la nivelul Guvernului, iar cei care vor să vină pe piaţa locală au deja strategia făcută, a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR.

91 afișări
Imaginea articolului AOAR despre ruperea USL: Companiile vor face tot atâtea şaibe, probleme apar dacă situaţia persistă

Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Ne preocupă situaţia pentru că ne dorim stabilitate politică, dar doar din prisma faptului că vrem să avem interlocutori pentru sectoarele economice vitale. Dar credeţi că investitorul care este în România face mai puţine şaibe decât făcea înainte? Investitorii care vor să vină tot vor veni. Aceste probleme sunt sperietori foarte uşor de lansat, dar n-au consistenţă. Cine vrea să vină o face oricum, are strategie şi ştie ce este aici. De exemplu în Italia s-a schimbat Guvernul, dar ratingul a fost îmbunătăţit", a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

El a atras atenţia însă că dacă instabilitatea politică se perpetuează atunci ar putea să apară probleme şi la nivelul mediului economic.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi că liberalii se vor retrage din USL şi îşi vor rechema miniştrii şi secretarii de stat din cabinetul condus de premierul Victor Ponta. Premierul a stabilit miniştrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL. Lista a fost stabilită de premierul Ponta şi agreată de preşedintele Traian Băsescu.

Disensiunile dintre partidele din coaliţia aflată la guvernare au apărut în urmă cu mai mult timp, iar recent organizaţiile de investitori s-au arătat îngrijorate de instabilitatea politică.

Astfel, reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România - AmCham declarau săptămâna trecută că instabilitatea politică afectează predictibilitatea mediului economic, cu efect asupra gradului de atractivitate al pieţei locale pentru investitori.

În acelaşi timp, Mihai Bogza, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS) declara în urmă cu o săptămână că deşi crizele politice "intră în logica democraţiei, România îşi permite mai puţin acest lux" pentru că are foarte mult de recuperat din punct de vedere economic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici