Aplicaţia Start-up Nation cu finanţări de 200.000 de lei, operaţională de joi, începând cu ora 10.00. Înscrierea se face online

Aplicaţia Start-up Nation aferentă programului prin care se finanţează în limita maximă a 200.000 de lei fiecare nouă firmă sau afacere înfiinţată în 2017, este operaţională începând de joi, 15 iunie, ora 10.00.

2722 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia Start-up Nation cu finanţări de 200.000 de lei, operaţională de joi, începând cu ora 10.00. Înscrierea se face online

Aplicaţia Start-up Nation cu finanţări de 200.000 de lei, operaţională de joi, începând cu ora 10.00

Pentru accesarea programului România Startup Nation, firmele solicitante trebuie să indeplinească mai multe condiţii, dintre care, pe cele mai importante sunt următoarele:
- să fie SRL-D (SRL-Debutante), SRL sau societăţi cooperative
- să fie înfiinţate după data intrării în vigoare a OUG 10/30.01.2017
- să nu aibă datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale
- să aibă codul CAEN autorizat la ONRC în momentul depunerii primei cereri de tragere
- să creeze cel puţin loc de muncă şi să-l menţină pe o perioadă de cel puţin doi ani după implementarea proiectului
- acţionarul/acţionarii să nu aibă sau să nu fi avut calitatea de acţionar sau asociat într-un alt IMM (SRL, SA sau SRL-D) care desfăşoară sau a desfăşurat aceeaşi activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii pană la deschiderea sesiunii de înscriere.

Se pot obţine cel mult 200.000 de lei (echivalentul a aproximativ 44.000 de euro) este sumă primită maximum în cadrul programului. Aceasta reprezintă o contribuţie de maximum 100% din valoarea proiectului. Însă chiar şi dacă întreprinzătorul trebuie să vină cu o contribuţie proprie de 0% în ceea ce priveşte cheltuielile eligibile, este posibil să existe cheltuieli neeligibile necesare, cheltuieli neprevăzute şi diferenţe de cheltuieli la decontare care, dacă nu pot fi acoperite de întreprinzător din alte surse, pot duce la blocarea întregului proiect.

Cheltuielile eligibile pot fi alocate pentru:
- echipamente şi utilaje
- spaţii de lucru
- autoutilitare
- autoturisme – limitate, însă, la 36.000 de lei şi doar unul singur pe - sociectate. Limitările acestea nu sunt valabile pentru activităţile de taxi, şcoală de şoferi sau rent-a-car
- echipamente de climatizare/încălzire
- echipamente de obţinere a unei economii de energie
- echipamente IT
- mobilier
- birotică
- chirii doar pentru spaţii care nu au destinaţie locativă
- cheltuiala salarială completă în limită salariului mediu pe economie
- realizare pagini web de prezentare – limită 8000 lei
- francize
- licenţe
- cursuri de antreprenoriat
- software
- consultanţă (limitată la 8.000 de lei).

În ceea ce priveşte TVA, aceasta este o cheltuială eligibilă pentru firmele care nu sunt plătitoare de TVA. Bunurile achiziţionate în cadrul programului trebuie să fie noi, nu se acceptă second hand şi – atenţie – nu sunt acceptate nici variantele de finanţare prin leasing.

Înscrierea în programul România Startup Nation se face online, pe o perioadă de 30 de zile calendaristice, accesând linkul https://startupnation.aippimm.ro/.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici