Aplicaţie inovatoare dezvoltată de IT-işti din Cluj, folosită în peste 500 de spitale din lume

  • O aplicaţie inovatoare dezvoltată de IT-işti din Cluj este folosită în peste 500 de spitale din 12 ţări din UE, Asia şi SUA
  • Epidemia de COVID-19 face mai dificilă rezolvarea problemelor informatice deoarece numărul de conexiuni cu spitalele a crescut, după ce personalul medical a trebuit să recurgă mai mult ca niciodată la tehnologie pentru a comunica.
2691 afișări
Imaginea articolului Aplicaţie inovatoare dezvoltată de IT-işti din Cluj, folosită în peste 500 de spitale din lume

Aplicaţie inovatoare dezvoltată de IT-işti din Cluj, folosită în peste 500 de spitale din lume

O aplicaţie inovatoare dezvoltată de IT-işti din Cluj este folosită în peste 500 de spitale din 12 ţări din UE, Asia şi SUA. Aplicaţia îmbunătăţeşte, practic, comunicarea în spitale.

Horaţiu Cacovean, project manager al firmei de IT din Cluj-Napoca, dezvoltator al aplicaţiei, a declarat pentru MEDIAFAX că aceasta ajută inginerii de suport să acceseze, într-un mediu securizat, de la distanţă, sistemele clienţilor răspândiţi la nivel global.

„Compania noastră este unul dintre principalii integratori de sisteme informatice din România şi a lansat prima aplicaţie Remote Access Management (RAM) dezvoltată pe platforma Microsoft Azure. Aplicaţia inovatoare este folosită de unul dintre furnizorii de top, de la nivel global, din industria medicală, pentru a oferi suport pentru mai bine de 500 de spitale, din 12 ţări. Aceasta oferă soluţii care îmbunătăţesc comunicarea în spitale, fiind vorba despre o platformă în cloud prin intermediul căreia inginerii care asigură suport tehnic se conectează direct la sistemul informatic al unui spital în condiţii de securitate cibernetică maximă”, a spus Cacovean.

Acesta a afirmat că epidemia de COVID-19 face mai dificilă rezolvarea problemelor informatice deoarece numărul de conexiuni cu spitalele a crescut, după ce personalul medical a trebuit să recurgă mai mult ca niciodată la tehnologie pentru a comunica.

„Totodată, atacurilor hackerilor asupra sistemelor informatice s-au intensificat”, a precizat project managerul companiei Brinel.

Soluţia dezvoltată de la Cluj este concepută astfel încât să reducă costurile IT şi să ajute furnizorul, iar pe lângă îmbunătăţirea gradului de securitate, accentul este pus pe confortul maxim pentru clienţi şi tehnicieni.

Până la sfârşitul anului platforma va fi extinsă la încă 2 ţări, iar numărul de spitale care vor beneficia de suport tehnic va depăşi 700.

Compania clujeană de IT este pe piaţă de 29 de ani iar din anul 2019 face parte din grupul francez SNEF.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici