Apple a lansat iPad 2. Vezi cum arată noua tabletă - VIDEO, GALERIE FOTO

Apple a lansat miercuri, la San Francisco, cea de-a doua versiune a tabletei iPad, într-un show susţinut de CEO-ul Steve Jobs.

235 afișări
Imaginea articolului Apple a lansat iPad 2. Vezi cum arată noua tabletă - VIDEO, GALERIE FOTO

Apple a lasat iPad 2 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apariţia lui Jobs, aflat în concediu medical de la sfârşitul lunii ianuarie, a împins în sus acţiunile Apple, calmând investitorii şi fanii care se temeau că acesta are probleme de sănătate.

GALERIE FOTO

Plin de energie, Jobs a atacat companiile rivale şi a ridiculizat tabletele concurente, sfidând informaţiile apărute în unele tabloide cum că ar fi grav bolnav.

În stilul său caracteristic, liderul Apple a descris cu pasiune iPad 2, reuşind un show de lansare tipic maşinii de marketing a companiei americane.

La un preţ de referinţă de 499 de dolari pentru versiunea de bază, iPad 2 este mai subţire decât un iPhone 4, de două ori mai performant decât prima variantă, lasată cu mai mult de un an în urmă, şi are camere video pe ambele părţi, facilitând videochatul.

iPad 2 va intra pe piaţa americană pe 11 martie şi urmează să-şi facă apariţia în alte ţări pe 25 şi 26 martie.

Tableta are procesor dual core Apple A5 de 1 GHz, iar performanîele grafice depăşesc de până la nouă ori prima versiune iPad, potrivit Engadget.

Schema de preţuri începe de la 499 de dolari pentru varianta de bază, cu 16 GB de stocare şi conectivitate limitată la WiFi, şi ajunge la 829 de dolari pentru versiuena cu WiFi, 3G şi 64 GB de spaţiu. iPad 2 are ieşire HDMI capabilă de a reda clipuri şi filme la rezoliţie 1080p, însă adaptorul necesar pentru conectarea la un display costă încă 39 de dolari.

iPad 2 are pe spate o mască mai mare pentru difuzoare, iar displayul este un LCD IPS cu rezoluţie de 1024x768, similar cu cel de pe prima tabletă.

Apple a vândut aproape 15 milioane de iPad-uri în 2010 după lansarea din aprilie, de trei ori cât estimau unii analişti. Compania ar putea vinde încă 30 de milioane în acest an, generând venituri de aproape 20 de miliarde de dolari, în pofida apariţiei a numeroşi competitori, precum Samsung, Motorola, Hewlett-Packard, Dell sau Research In Motion.

La fel ca pe piaţa smartphone-urilor, principalul rival al Apple se va dovedi cel mai probabil sistemul de operare Android al Google, integrat de numeroşi producători de gadget-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici