Apple a nu mai e pe primul loc. Alt gigant tehnologic este cea mai valoroasă companie din lume

  • Microsoft a depăşit joi Apple şi a devenit cea mai valoroasă companie din lume.
  • Acţiunile producătorului de iPhone-uri au avut un început slab de an 2024 din cauza îngrijorărilor tot mai mari legate de cerere, în special în China.
9842 afișări
Imaginea articolului Apple a nu mai e pe primul loc. Alt gigant tehnologic este cea mai valoroasă companie din lume

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Acţiunile Microsoft, cu sediul în Redmond, Washington, au crescut cu 1,6%, ceea ce i-a conferit companiei o evaluare de piaţă de 2.875 de miliarde de dolari, deoarece avansul său în cursa pentru a face bani din inteligenţa artificială generativă a contribuit la atragerea investitorilor.

Apple a scăzut cu 0,9%, cu o capitalizare de piaţă de 2.871 de miliarde de dolari, fiind prima dată din 2021 când evaluarea sa a scăzut sub cea a Microsoft, notează Reuters.

Acţiunile companiei din Cupertino, California, au scăzut cu 3,3% în ianuarie, faţă de o creştere de 1,8% a Microsoft.

"Era inevitabil ca Microsoft să depăşească Apple, deoarece Microsoft creşte mai repede şi are mai multe de câştigat de pe urma revoluţiei generative a inteligenţei artificiale", a declarat analistul D.A. Davidson, Gil Luria.

Acţiunile Apple, a căror capitalizare bursieră a atins un vârf de 3.081 de miliarde de dolari pe 14 decembrie, au încheiat anul trecut cu un câştig de 48%.

Această creştere a fost mai mică decât cea de 57% înregistrată de Microsoft, care a lansat agresiv instrumente alimentate de inteligenţa artificială în 2023, datorită legăturii sale cu OpenAI, producătorul ChatGPT.

Microsoft a preluat pentru scurt timp conducerea asupra Apple în calitate de cea mai valoroasă companie de câteva ori din 2018, cel mai recent în 2021, când îngrijorările legate de problemele lanţului de aprovizionare determinată de COVID au afectat preţul acţiunilor producătorului de telefoane iPhone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici