Apple a vândut mai multe smartphone-uri decât Samsung în trimestrul patru, pentru prima oară din 2011

Apple a vândut un număr mai mare de smartphone-uri decât Samsung în ultimul trimestru al anului 2014, depăşind compania sud-coreeană pentru prima oară din 2011, potrivit companiei de analiză a pieţei Gartner.

249 afișări
Imaginea articolului Apple a vândut mai multe smartphone-uri decât Samsung în trimestrul patru, pentru prima oară din 2011

Apple a vândut mai multe smartphone-uri decât Samsung în trimestrul patru, pentru prima oară din 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform datelor Gartner, Apple a vândut în primul trimestru fiscal încheiat pe 27 decembrie 74,832 de milioane de smartphone-uri la nivel mondial, care i-au conferit o cotă de piaţă de 20,4%, faţă de 73,032 milioane de aparate comercializate de Samsung în aceeaşi perioadă, echivalente cu o cotă de 19,9%, relatează CNBC.

Succesul telefoanelor cu ecrane mari iPhone 6 and 6 Plus a alimentat vânzările Apple în trimestrul trecut. Compania americană a raportat un profit de 18 miliarde de dolari pentru perioada respectivă, cel mai mare înregistrat vreodată de o companie listată la bursă, potrivit analiştilor.

Vânzările de smartphone-uri ale Appe au crescut cu circa 49% în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit analizei Gartner. În schimb, Samsung, care a dominat piaţa din 2011, a înregistrat un declin al vânzărilor de aproape 12%.

În luna ianuarie, Samsung a raportat al cincilea declin al profitului trimestrial al diviziei de telefoane mobile.

"Samsung continuă să aibă probleme în a controla scăderea cotei pe piaţa smartphone-urilor, care s-a aflat la cel mai ridicat nivel în trimestrul al treilea din 2013", a spus Anshul Gupta, analist la Gartner.

Pe lângă pierderea cotei de piaţă în faţa iPhone-urilor, compania sud-coreeană este concurată şi de producătorii chinezi de telefoane ieftine, cum sunt Xiaomi şi Huawei.

În 2014, Samsung a comercializat 307,6 milioane de smartphone-uri şi a înregistrat o cotă de piaţă de 24,7%, fiind urmată de Apple cu vânzări de 191,4 milioane de smartphone-uri şi o cotă de 15,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici