Apple anunţă că politica "zero Covid" a Chinei afectează grav producţia de iPhone-uri

Apple a anunţat duminică, într-un comunicat, că a redus temporar producţia de iPhone 14 din cauza restricţiilor Covid-19 la fabrica sa principală de asamblare a iPhone 14 Pro şi iPhone 14 Pro Max din Zhengzhou, China.

456 afișări
Imaginea articolului Apple anunţă că politica "zero Covid" a Chinei afectează grav producţia de iPhone-uri

Fabrica, operată de Foxconn, funcţionează la o "capacitate semnificativ redusă", a declarat Apple. Compania a avertizat că va livra mai puţine unităţi şi clienţii vor avea mai mult timp de aşteptat atunci când vor comanda dispozitive, scrie CNBC.

Avertismentul Apple aduce în discuţie posibilitatea ca în trimestrul din decembrie să vândă mai puţine iPhone-uri, deoarece întâmpină dificultăţi în a produce suficiente pentru a satisface cererea. Anterior, luna trecută a semnalat încetinirea creşterii în trimestrul din decembrie.

Compania a precizat că o înregistrează o cerere puternică pentru modelele afectate, care au un preţ mai mare decât alte modele mai vechi de iPhone.

În ultima săptămână, China a ordonat închideri în Zhengzhou, unde Apple realizează cea mai mare parte a producţiei de iPhone. Fabrica din China s-a confruntat cu angajaţii care au fugit din fabrică din cauza politicilor Covid şi a focarelor de infecţie, potrivit Reuters.

China continuă să urmărească o politică "zero-Covid", care impune ca facilităţi precum cea a iPhone din Zhengzhou să funcţioneze ca "bucle închise", unde muncitorii se izolează în dormitoare şi lucrează în fabrici separate de lumea exterioară.

În prezent, este nevoie de 31 de zile pentru a primi un iPhone 14 Pro dacă este comandat de pe site-ul Apple, mai mult decât termenul mediu de livrare de 2 zile pentru modelele mai puţin costisitoare de iPhone, a declarat duminică într-o notă analistul Samik Chatterjee de la JPMorgan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici