Apple, condamnată la plata a 368 milioane dolari companiei VirnetX, pentru încălcarea unor patente

Apple a fost condamnată în Statele Unite la plata a 368,2 milioane de dolari companiei VirnetX Holding, pentru încălcarea unor patente legate de tehnologia de reţele virtuale private, folosită la funcţia FaceTime a iPhone, iPad şi PC-urile Mac.

647 afișări
Imaginea articolului Apple, condamnată la plata a 368 milioane dolari companiei VirnetX, pentru încălcarea unor patente

Apple, condamnată la plata a 368 milioane dolari companiei VirnetX, pentru încălcarea unor patente (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acţiunile VirnetX au crescut în urma informaţiei cu 23%, după ce în timpul tranzacţiilor au avansat cu până la 31%.

Un juriu federal din Texas a decis că funcţia FaceTime folosită pe iPhone, iPad şi PC-urile Mac încalcă patru patente ale VirnetX.

În 2010, VirnetX a câştigat 200 de milioane de dolari în urma unui acord încheiat cu Microsoft, pentru închiderea unui litigiu legat de aceeaşi tehnologie.

"Victoria stabileşte încă o dată importanţa portofoliului nostru de pantente", a declarat directorul general al VirnetX, Kendall Larsen, transmite Bloomberg.

Patentele VirnetX se referă la folosirea unui serviciu de creare a unor reţele virtuale private prin care un deţinător de site poate interacţiona cu clienţii în condiţii de siguranţă, sau un angajat poate lucra de acasă şi să acceseze fişierele companiei.

VirnetX solicitase despăgubiri în valoare de 708 milioane de dolari.

Un avocat al VirnetX a declarat că această companie va încerca să obţină un ordin care să blocheze folosirea în continuare a invenţiilor sale.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Procesul s-a concentrat pe funcţia FaceTime, care permite utilizatorilor de PC-uri Mac să efectueze apeluri video către un iPhone, iPod Touch sau iPad.

Apple a susţinut că a folosit o tehnologie diferită decât cea patentată de VirnetX.

Cazul a atras atât de mult interes încât judecătorul a cerut părţilor, pe 19 octombrie, să spună investitorilor să nu mai sune la tribunal. El a precizat că biroul său primeşte peste 10 apeluri pe zi.

VirnetX a explicat că tehnologia sa îşi are originea în lucrările făcute de compania SAIC pentru CIA, în vederea dezvoltării unor comunicaţii sigure. Compania, cu sediul în Nevada, a fost înfiinţată de foşti angajaţi ai SAIC, care a fost parte a procesului, deşi nu a participat.

Potrivit documentelor VirnetX adresate autorităţilor de reglementare, SAIC, cu sediul în Virginia, ar putea avea dreptul la o parte din despăgubiri.

VirnetX mai are un litigiu cu Apple la Comisia americană pentru comerţ internaţional. De asemenea, VirnetX cere despăgubiri Cisco Systems, Avaya şi Siemens Enterprise Communications, procesele urmând să fie judecate în luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici