Apple se îndepărtează de China. Compania americană vrea ca bateriile pentru noile iPhone-uri să fie fabricate în India

Apple vrea ca bateriile pentru următoarea generaţie de iPhone-uri să fie fabricate în India, ca parte a eforturilor gigantului tehnologic american de a-şi diversifica lanţul global de aprovizionare şi de a muta producţia din China.

5169 afișări
Imaginea articolului Apple se îndepărtează de China. Compania americană vrea ca bateriile pentru noile iPhone-uri să fie fabricate în India

Cea mai valoroasă companie din lume a informat furnizorii de componente despre preferinţa sa de a se aproviziona cu baterii pentru viitorul iPhone 16 de la fabrici indiene, afirmă surse Apple citate de Financial Times.

Producătorii de baterii, cum ar fi Desay din China, au fost încurajaţi să înfiinţeze noi fabrici în India, în timp ce Simplo Technology, un furnizor taiwanez de baterii pentru Apple, a fost rugat să îşi mărească producţia în India pentru comenzi viitoare.

Apple a încercat să se debaraseze de dependenţa sa de ani de zile de China pentru lanţurile de producţie şi de aprovizionare, pe fondul tensiunilor comerciale tot mai mari între Washington şi Beijing.

În ultimele luni, producătorul iPhone-urilor a căutat în mod constant să crească producţia în Vietnam şi India, dar s-a străduit să reproducă amploarea, viteza şi, în unele cazuri, calitatea operaţiunilor sale din China.

Cel mai recent efort de a se aproviziona cu baterii din afara Chinei se aliniază cu campania de producţie "Make in India" a guvernului Narendra Modi, care extinde stimulentele pentru companiile care doresc să investească în telefoane mobile, baterii şi alte sectoare vizate.

Foxconn, cel mai mare furnizor al Apple, intenţionează să investească peste 1,5 miliarde de dolari pentru o nouă unitate de producţie în India, potrivit unui anunţ recent al companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici