Apple vrea să excludă aplicaţia YouTube din următorul sistem de operare pentru iPhone şi iPad

Apple vrea să retragă aplicaţia YouTube de pe iPhone şi iPad odată cu următoarea versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile, iOS 6, pregătită pentru această toamnă, subliniind divergenţele tot mai profunde dintre producătorul de electronice şi Google.

950 afișări
Imaginea articolului Apple vrea să excludă aplicaţia YouTube din următorul sistem de operare pentru iPhone şi iPad

Apple vrea să excludă aplicaţia YouTube din următorul sistem de operare pentru iPhone şi iPad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania a anunţat că licenţa pe care o deţine pentru YouTube a expirat, astfel că aplicaţia nu va mai fi inclusă în următoarea versiune a sistemului de operare, transmite WSJ.com.

Platforma iOS 6 este deja utilizată de către dezvoltatorii de software şi va fi lansată publicului cel mai probabil în această toamnă.

Aplicaţia YouTube a fost dezvoltată de Apple pe baza unei licenţe de la Google şi este inclusă pe iPhone încă din 2007, de la lansarea primului model al familiei de smartphone-uri.

Apple a precizat că Google pregăteşte propria aplicaţie YouTube pentru iOS, care va fi disponibilă pe iPhone şi iPad prin App store.

Totodată, utilizatorii pot accesa serviciul video prin browser-ul de internet.

Relaţia dintre Apple şi Google a devenit tot mai tensionată după lansarea sistemului de operare Android. Smartphone-urile şi tabletele bazate pe Android sunt până acum singurii competitori reali ai iPhone şi iPad, însă Microsoft şi Nokia încearcă să-şi facă loc pe piaţă cu dispozitive construite pe sistemele de operare Windows şi Windows Phone.

Apple vrea să înclouiască, în următorul său sistem de operare, serviciul de hărţi al Google cu unul propriu, după mai mulţi ani de investiţii în dezvoltarea unui concurent pentru Google Maps.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici