Aproape 30 de sectoare de plajă de pe litoral vor fi împărţite hotelierilor

Un număr de 27 de sectoare de plajă de pe litoralul românesc, dintr-un total de 51, sunt libere, se află în administrarea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral şi vor fi împărţite hotelierilor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul DADL, Laurenţiu Marin.

29 afișări
Imaginea articolului Aproape 30 de sectoare de plajă de pe litoral vor fi împărţite hotelierilor

Aproape 30 de sectoare de plajă de pe litoral vor fi împărţite hotelierilor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, sunt operatori de plajă care au contestat rezilierea contractelor şi au câştigat în prima instanţă, fiind repuşi în drepturi.

"Operatorii care nu au câştigat plajele în instanţă sunt la DADL, ca şi administrare. Cei care au câştigat în instanţă au fost repuşi în drepturi, s-a făcut act adiţional la contract şi le-au fost predate plajele. Fiind o hotărâre de drept administrativ nu este ca la celelalte instanţe civile, aplicarea se face imediat indiferent dacă intri sau nu în recurs. Recursul nu suspendă punerea în executare. Aceasta este o procedură specială şi ei s-au prevalat de următorul fapt: au spus să fie anulat actul administativ pentru că le poate produce un prejudiciu iminent. Atunci instanţa nu a intrat în fondul problemei, nu s-a uitat pe nicio dovadă din ce am avut noi, după nicio probă. Unii operatori au câştigat în instanţă, alţii au pierdut. Sunt operatori repuşi în drepturi, sunt zone libere unde vor fi hotelierii", a explicat directorul DADL.

Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a reziliat contractele a peste 40 de operatori, care concesionaseră suprafeţe de plajă pe o perioadă de mai mulţi ani, dar aceştia au atacat decizia DADL şi au fost repuşi în drepturi.

În prezent, sunt 24 de sectoare de plajă care au revenit operatorilor şi pe care, cel mai probabil, le vor administra şi în această vară dacă instanţa nu va da decizii definitive în aceste cazuri.

Laurenţiu Marin a precizat că există sectoare libere care vor fi împărţite hotelierilor în toate staţiunile de pe litoral, cu excepţia staţiunii Costineşti. El a mai spus că, deocamdată, nu a fost stabilită modalitatea prin care plajele vor reveni hotelierilor, aceasta urmând să fie realizată printr-un ordin comun al Ministerului Mediului şi Ministerului Turismului.

De asemenea, directorul DADL a declarat nu au fost stabilite nici suprafeţele de plajă rezidenţiale, pentru destinaţii sportive sau cele comunale. El a spus că turiştii vor putea merge pe oricare din aceste suprafeţe de plaje, chiar dacă nu vor închiria şezlonguri, şi nu trebuie să le fie limitat accesul de către cei care vor închiria sectoarele de plajă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici