Aproape jumătate dintre germani nu-şi mai pot permite stilul de viaţă, din cauza inflaţiei

Aproape jumătate dintre germani nu-şi mai pot permite stilul de viaţă, în condiţiile în care inflaţia creşte vertiginos de la un record la altul, potrivit unui sondaj realizat pentru postul public de televiziune ARD.

406 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate dintre germani nu-şi mai pot permite stilul de viaţă, din cauza inflaţiei

Aproape jumătate dintre germani nu-şi mai pot permite stilul de viaţă, din cauza inflaţiei

Aproximativ 47% dintre nemti au indicat că îşi reduc puternic sau foarte puternic cheltuielile. În cazul gospodăriilor cu venituri mici, acest procent creşte la peste trei sferturi. Sondajul a fost realizat în rândul a 1.337 de germani între 30 mai şi 1 iunie.

Inflaţia în prima economie a Europei a atins 8,7% în luna mai, determinată de costurile energiei şi ale alimentelor, care vor creşte probabil şi mai mult pe măsură ce războiul din Ucraina persistă. Guvernul cancelarului Olaf Scholz a introdus măsuri de uşurare, inclusiv o reducere temporară a taxelor pe carburanţi, subvenţii şi bilete de transport public ieftine, dar acestea nu au consolidat încrederea până acum.

Vânzările cu amănuntul au înregistrat în aprilie cea mai mare scădere din ultimul an, iar consumatorii consideră că limitarea inflaţiei este o sarcină mai urgentă decât combaterea schimbărilor climatice şi a inegalităţilor sociale. Doar conflictul din Ucraina este considerat o provocare mai mare, se arată în sondaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici