Aprobarea planului de stabilizare a pieţelor este esenţială pentru SUA

Aprobarea planului guvernului SUA de stabilizare a sectorului financiar este esenţială pentru economia americană, apreciază un grup de lobby format din circa 160 de directori generali ai unor companii din Statele Unite.

22 afișări
Imaginea articolului Aprobarea planului de stabilizare a pieţelor este esenţială pentru SUA

Aprobarea planului de stabilizare a pieţelor este esenţială pentru SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne facem planurile pentru 2009, iar dacă cererea este scăzută va trebui să facem concedieri substanţiale şi să reducem investiţiile", a declarat John Castellani, preşedinte al Mesei Rotunde pentru Afaceri (Business Roundtable), asociaţie care reuneşte aproximativ 160 de şefi de companii.

Milioane de locuri de muncă vor fi în pericol dacă nu sunt luate măsuri rapide pentru a răspunde la criza financiară, a adăugat el.

O variantă revizuită a planului autorităţilor americane, de înfiinţare a unui fond care să dispună de 700 miliarde dolari pentru achiziţia de active bancare garantate cu ipoteci cu grad ridicat de risc, este supusă, miercuri, votului Senatului SUA.

Camera Reprezentanţilor a respins, luni, programul de stabilizare a sistemului financiar propus de administraţia Bush.

Dacă va fi aprobată de Senat, noua propunere va fi analizată, joi, de Camera Reprezentanţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici