Arădenii au cumpărat 475 de ani de pensie în valoare de peste 1,5 milioane lei

Arădenii au cumpărat 475 de ani de pensie, 324 de persoane plătind Casei de Pensii Arad peste 1,5 milioane de lei în ultimele cinci luni, a anunţat miercuri conducerea Casei de Pensii Arad. Cei mai mulţi au încheiat contracte pentru doi ani de vechime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

304 afișări
Imaginea articolului Arădenii au cumpărat 475 de ani de pensie în valoare de peste 1,5 milioane lei

Arădenii au cumpărat 475 de ani de pensie în valoare de peste 1,5 milioane lei

La Casa Judeţeană de Pensii Arad s-au încheiat până miercuri 324 de contracte în valoare de 1.519.870 lei, cei mai mulţi arădeni cumpărând doi ani de vechime.

„Cei mai mulţi arădeni au încheiat contracte pentru cumpărarea a doi ani de vechime, însă 19 persoane au cumpărat perioada maximă de cinci ani pentru care au plătit circa 16.000 lei. Cea mai mică perioadă pentru care s-a încheiat contract este de o lună de zile, pentru care s-a plătit 328 lei", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Arad, Mihaela Vasil.

Persoanele care doreau să se pensioneze, dar nu aveau vechimea în muncă suficientă au putut încheia asigurarea în sistemul public de pensii pentru perioade cuprinse între o lună şi cinci ani calendaristici anteriori încheierii contractului, perioade continue sau mai multe disparate în intervalul celor cinci ani. Vechimea sa putut cumpăra începând cu anul 2011.

Legea 186/2016 se adresează persoanelor care nu au calitatea de pensionari şi care pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.

Termenul limită pentru ultima zi de asigurare şi de plată până la care mai funcţionează condiţiile actuale ale legii este 26 aprilie 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici