ArcelorMittal confirmă că vinde combinatul siderurgic din Galaţi. O decizie va fi luată până în 23 mai

Grupul ArcelorMittal, care deţine în România combinatul siderurgic din Galaţi, cel mai mare exportator din industria grea, confirmă că va vinde unitatea din România pentru a putea prelua producătorul Ilva din Italia.

2657 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal confirmă că vinde combinatul siderurgic din Galaţi. O decizie va fi luată până în 23 mai

Este primul anunţ oficial al Mittal pe această temă, după ce primele informaţii privind vânzarea unor active din Europa au apărut la jumătatea lunii martie. 

”Compania a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia”, au anunţat reprezentaţii ArcelorMittal.

Ei arată că propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale şi aprobării Comisiei Europene dar şi al concluziilor informărilor şi proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale şi cel la nivel european.

”Orice vânzare va fi condiţionată de finalizarea achiziţiei Ilva de către ArcelorMittal. Se aşteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018”.

Comisia Europeană a anunţat anterior că pe data de 15 martie a primit din partea grupului ArcelorMittal un set de angajamente asumate de grup în încercarea de a finaliza cu succes preluarea combinatului Ilva din Italia. Reprezentantii Ministrului român al Economiei au declarat la acea dată că ministerul nu a primit informaţii cu privire la intenţia de a scoate la vânzare uzina de la Galaţi.

Surse apropiate tranzacţiei au declarat în martie pentru ZIarul Financiar că posibil cumpărător ar putea fi un joint-venture între giganţii oţelului din Ucraina şi Italia, Metinvest şi respectiv Marcegaglia.

 ArcelorMittal vrea Ilva, un combinat siderurgic amplasat în sudul Italiei, care produce 12 milioane de tone de produse metalurgice pe an, iar pentru că poziţia sa ar putea deveni prea puternică în siderurgia europeană, Comisia Europeană îi cerut să renunţe la alte capacităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici