ArcelorMittal Galaţi investeşte 53 milioane dolari în proiecte de mediu

Arcelor Mittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din România, parte a grupului ArcelorMittal, care conduce clasamentul mondial al producătorilor de oţel, are în derulare 64 de proiecte de mediu în valoare totală de 53 de milioane de dolari.

2 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal Galaţi investeşte 53 milioane dolari în proiecte de mediu

ArcelorMittal Galaţi investeşte 53 milioane dolari în proiecte de mediu

Compania va da în folosinţă, la sfârşitul lunii august, o instalaţie de desprăfuire în valoare de 7,5 milioane de dolari, se arată într-un comunicat al ArcelorMittal Galaţi transmis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Acest proiect este al patrulea din programul de conformare convenit cu Garda Naţională de Mediu.

Până la finele lunii iulie 2007, compania a investit peste 19 milioane de dolari în proiectele de protecţie a mediului incluse în programul de conformare. Dintre cele 13 obiective ale acestui program, compania a finalizat trei, alte opt sunt în diverse stadii de implementare, iar două proiecte vor fi încheiate în 2008, se spune în comunicat.

Instalaţia de desprăfuire care va fi pusă în funcţiune la furnalul 5 va reduce cantitatea de praf din aerul evacuat. Un echipament similar va fi instalat şi la furnalul 4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici