ArcelorMittal: Producţia de automobile din China ar putea creşte cu 60% în 8 ani

Producţia de automobile din China, ţară care este cea mai mare piaţă de profil din lume, ar putea creştere cu circa 60% în următorii opt ani, stimulând cererea de oţel, potrivit estimărilor ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic la nivel global.

150 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal: Producţia de automobile din China ar putea creşte cu 60% în 8 ani

ArcelorMittal: Producţia de automobile din China ar putea creşte cu 60% în 8 ani (Imagine: Shutterstock)

Producţia de automobile ar putea creşte la 30-35 de milioane de unităţi în următorii 7-8 ani, de la nivelul actual de 22 de milioane unităţi, a afirmat într-un interviu directorul general al ArcelorMittal, Lakshami Mittal, înainte de inaugurarea unei companii mixte cu producătorul local Hunan Valin Steel, pentru fabricarea de oţel destinat industriei auto, relatează Bloomberg.

Fabrica sporeşte expunerea ArcelorMittal în China şi va concura cu Baoshan Iron & Steel, care furnizează circa jumătate din oţelul utilizat în industria auto din această ţară.

Asociaţia Chineză a Producătorilor Auto a estimat în ianuarie că producţia de automobile ar putea creşte cu până la 10% în 2014, după ce a avut o evoluţie ascendentă în fiecare an, începând din anul 2000.

"Oţelul destinat sectorului auro este cel mai profitabil produs siderurgic, cu o creştere rapidă şi constantă a cererii", a declarat said Sarah Wang, analist la Masterlink Securities în Shanghai.

Vânzările vehiculelor de pasageri au crescut în China cu 13%, luna trecută, lideri fiind General Motors şi Ford Motor, producătorii străini continuând să câştige cotă de piaţă de la cei chinezi.

În primele cinci luni ale anului, în China au fost fabricate 10,6 milioane de vehicule, între care 5,6 milioane de autoturisme, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici