Arestări în Europa pentru export de produse în Rusia. Europol şi Eurojust au participat la acţiuni împotriva celor ce eludau sancţiunile UE

În ianuarie 2024, autorităţile olandeze, germane, letone şi lituaniene au desfăşurat acţiune împotriva infractorilor suspectaţi de eludarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

5052 afișări
Imaginea articolului Arestări în Europa pentru export de produse în Rusia. Europol şi Eurojust au participat la acţiuni împotriva celor ce eludau sancţiunile UE

Arestări în Europa pentru export de produse în Rusia. Europol şi Eurojust au participat la acţiuni împotriva celor ce eludau sancţiunile UE

Europol şi Eurojust au sprijinit această investigaţie, care a dus la arestarea a trei suspecţi, precum şi la mai multe percheziţii domiciliare şi la sediile unor întreprinderi. Investigaţiile au dezvăluit că o societate olandeză comanda bunuri cu dublă utilizare din Germania, pe care le expedia apoi direct în Letonia şi Lituania. De acolo, bunurile treceau graniţa în Rusia. Exportul unor astfel de bunuri ar putea fi clasificat drept o încălcare a sancţiunilor masive şi fără precedent impuse de UE împotriva Rusiei ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Încălcarea deliberată a sancţiunilor UE împotriva Rusiei

Investigaţiile în acest caz au fost iniţiate la sfârşitul anului 2022 de către autorităţile olandeze şi au dus la descoperirea unei reţele de întreprinderi care au fost folosite pentru a eluda interdicţia de export către Rusia. Europol a sprijinit ancheta prin furnizarea de sprijin analitic, precum şi prin efectuarea de verificări încrucişate cu privire la datele colectate în timpul percheziţiilor.

Eurojust a facilitat cooperarea judiciară transfrontalieră şi a organizat o reuniune de coordonare pentru a pregăti acţiunile comune, la cererea autorităţilor olandeze. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici