Ariton: Oferta de vânzare a 9,84% din Petrom va fi efectuată în iulie, la un preţ cât mai bun

Vânzarea pachetului de 9,84% din capitalul producătorului de petrol şi gaze OMV Petrom (SNP) la bursă va fi realizată până la sfârşitul lunii iulie, la un preţ "cât mai bun", a declarat vineri ministrul Economiei, Ion Ariton.

192 afișări
Imaginea articolului Ariton: Oferta de vânzare a 9,84% din Petrom va fi efectuată în iulie, la un preţ cât mai bun

Ariton: Oferta de vânzare a 9,84% din Petrom va fi efectuată în iulie, la un preţ cât mai bun (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Vrem un preţ cât mai bun. Încă nu am stabilit la ce preţ vom vinde", a afirmat vineri Ariton, prezent la o conferinţă pe tema energiei şi infrastructurii în regiunea Mării Negre organizată la BNR.

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din acţiuni.

În urma cedării pachetului de 9,84%, participaţia Ministerului Economiei se va reduce la 10,79% din titluri.

Tranzacţia este intermediată de către consorţiul format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFG Securities.

Asocierea a fost selectată la începutul lunii aprilie. În caietul de sarcini pentru selecţia intermediarului este prevăzut un termen de finalizare a ofertei de patru luni de la semnarea contractului, respectiv finele lunii iulie.

Preţul ofertei va fi stabilit în urma unei evaluări realizate de intermediari şi va fi prezentat Guvernului, spre aprobare, până la sfârşitul lunii iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici