Ariton: Preţul gazelor nu ar trebui să crească în această iarnă

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în opinia sa preţul gazelor naturale nu ar trebui să crească în această iarnă, nici pentru populaţie nici pentru companii.

24 afișări
Imaginea articolului Ariton: Preţul gazelor nu ar trebui să crească în această iarnă

Ariton: Preţul gazelor nu ar trebui să crească în această iarnă (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Nu aş dori ca în această iarnă să scumpim preţul gazelor pentru populaţie şi nici pentru companii", a afirmat Ariton.

El a adăugat că miercuri va discuta cu premierul Emil Boc eventuala prelungire a legii prin care o serie de companii chimice primesc doar gaze din producţia internă. Prevederile legii expiră la 31 octombrie.

"Mâine (miercuri - n.r.) vom discuta cu premierul, până la 31 octombrie vom decide dacă prelungim aceste contracte. Trebuie să vedem ce se va întâmpla după 1 noiembrie", a mai spus Ariton.

Măsura de sprijin prin care o serie de producători din industria chimică şi a îngrăşămintelor au primit doar gaze din producţia internă, mai ieftine de aproape două ori faţă de cele importate, a fost introdusă de Guvern în mai 2009 şi a fost prelungită cu un an în luna octombrie a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici