Armata japoneză ia în considerare adoptarea serviciului de satelit Starlink al lui Musk - presă

Armata japoneză testează serviciul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk, în vederea adoptării acestei tehnologii în următorul an fiscal, a relatat duminică ziarul Yomiuri, citând surse guvernamentale anonime.

314 afișări
Imaginea articolului Armata japoneză ia în considerare adoptarea serviciului de satelit Starlink al lui Musk - presă

Armata japoneză ia în considerare adoptarea serviciului de satelit Starlink al lui Musk - presă

Ministerul Apărării are deja acces la sateliţi de comunicaţii pe orbita geostaţionară, dar utilizarea tehnologiei Starlink, operată de SpaceX a lui Musk, ar adăuga o constelaţie de sateliţi pe orbita joasă a Pământului, a precizat ziarul Yomiuri, citat de Reuters.

Ţările din întreaga lume încearcă să îşi consolideze rezistenţa împotriva riscului de bruiaj al comunicaţiilor sau de atacuri asupra sateliţilor în caz de conflict.

Forţele de autoapărare japoneze testează Starlink din martie, sistemul fiind desfăşurat în aproximativ 10 locaţii şi în antrenamente, a precizat ziarul.

Purtătorii de cuvânt ai Ministerului Apărării nu au putut fi contactaţi pentru a comenta raportul.

Tehnologia Starlink este desfăşurată de Ucraina pe câmpul de luptă, iar Rusia încearcă să blocheze utilizarea acesteia în regiune. Musk a declarat în octombrie că SpaceX nu îşi poate permite să finanţeze pe termen nelimitat utilizarea Starlink în Ucraina.

Departamentul american al Apărării a declarat în această lună că a încheiat un contract pentru a furniza servicii Starlink acolo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici