ASF reduce cu 25% comisionul perceput pentru achiziţiile de acţiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) reduce cu 25% comisionul perceput pentru achiziţiile de acţiuni pe piaţa de capital, la 0,06%, faţă de 0,08% în prezent, măsura urmând să fie aplicată începând din 16 septembrie.

131 afișări
Imaginea articolului ASF reduce cu 25% comisionul perceput pentru achiziţiile de acţiuni

ASF reduce cu 25% comisionul perceput pentru achiziţiile de acţiuni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Pentru tranzacţiile realizate de intermediarii care au calitate de "market maker" în raport cu instrumentul financiar tranzacţionat, comisionul perceput va fi de 0,04%, potrivit unui regulament publicat de Autoritate.

Acelaşi comision de 0,04% se va aplica şi în cazul transferurilor cu obligaţiuni, inclusiv cele convertibile în acţiuni, cu drepturi de preferinţă şi drepturi de alocare.

În cazul titlurilor de stat, ASF va percepe un comision de 0,0004% din valoarea tranzacţiilor.

Modificările intră în vigoare începând din 16 septembrie 2014.

Oficiali ASF au anunţat în luna februarie că Autoritatea va lua măsuri pentru ca taxele şi comisioanele aplicate pe piaţa de capital să devină "prietenoase", iar toate propunerile vizează reducerea taxelor, deşi în unele cazuri nu se va observa o scădere semnificativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici