ASF vrea plafonarea preţurilor la RCA pentru şase luni. A fost înaintată Ministerului de Finanţe o propunere pentru limitarea tarifelor

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să transmită către Ministerul de Finanţe o propunere de HG referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinţă, în urma analizelor privind evoluţia pieţei RCA şi a impactului unor tendinţe speculative asupra consumatorilor.

734 afișări
Imaginea articolului ASF vrea plafonarea preţurilor la RCA pentru şase luni. A fost înaintată Ministerului de Finanţe o propunere pentru limitarea tarifelor

“În urma analizelor realizate cu privire la evoluţia pieţei RCA şi la impactul unor tendinţe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanţe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinţă”, spune Nicu Marcu, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

El menţionează că pentru protejarea consumatorilor şi pentru stabilitatea pieţelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative şi de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României şi cu alte autorităţi ale statului.

“Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populaţiei în faţa tendinţelor inflaţioniste sau speculative”, adaugă Nicu Marcu.

Hotărârea preşedintelui ASF de a înainta o propunere privind plafonarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinţă, vine după ce atât Consiliul Concurenţei, cât şi Guvernul au concluzionat că această opţiune nu ar rezolva problemele din piaţă, ba chiar le-ar intensifica. Pe lângă dezechilibrele pe care le-ar crea plafonarea preţului la poliţele RCA, această măsură ar putea aduce României sancţiuni din parte Curţii Europene de Justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici