Asigurările de sănătate câştigă teren: Frica românilor de COVID-19 a crescut afacerile din domeniul medical

  • Piaţa asigurărilor de sănătate a crescut în al doilea trimestru cu 34%
  • O asigurare de sănătate poate costa de la 100 la 2.500 de euro pe an
  • Piaţa totală de asigurări generează anual o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro
1680 afișări
Imaginea articolului Asigurările de sănătate câştigă teren: Frica românilor de COVID-19 a crescut afacerile din domeniul medical

Mediafax FOTO

Piaţa asigurărilor de sănătate a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 34%, arată un studiu realizat de o platformă de vânzări de pe piaţa locală a asigurărilor, 24 Broker. Aproximativ 60% din primele brute intermediate în România trec prin această platformă unde activează peste 120 de brokeri din cei existenţi pe piaţa română. Piaţa totală de asigurări (RCA, de viaţă şi de sănătate) ajunge anual la vânzări de circa 2 miliarde de euro.

Gabriela este salariată şi de 17 ani îşi face asigurare de sănătate, pe care în fiecare an şi-o reînnoieşte la timp. În prezent, ea plăteşte pentru această asigurare 180 pe lună. 

„M-am gândit că ar fi mai bine să am şi o asigurare privată. Mi s-a specificat când mi-am reînnoit asigurarea că, în caz de îmbolnăvire cu COVID-19, voi beneficia de o sumă suplimentară. Pot beneficia de mai multe condiţii avantajoase”, spune Gabriela Dragoş.
 
„Frica românilor de boală în contextul COVID-19 a crescut afacerile din domeniul medical. Sunt peste 370.000 de poliţe de sănătate emise de firmele de asigurări, potrivit celor mai recente date. O asigurare de sănătate costă 100 de euro pe an, dar preţurile pot ajunge şi la 2.500 de euro pe an”, explică Georgiana Mihalache, jurnalist Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici