Asociaţia germană a industriei auto estimează că producţia de maşini electrice va creşte cu 50% în 2023

Asociaţia germană a industriei auto VDA se aşteaptă ca numărul de autoturisme electrice produse în cea mai mare economie a Europei să crească cu 50% în acest an, până la peste un milion, datorită cererii externe în creştere şi a faptului că producătorii auto îşi intensifică producţia de vehicule electrice.

1399 afișări
Imaginea articolului Asociaţia germană a industriei auto estimează că producţia de maşini electrice va creşte cu 50% în 2023

"Presupunem că producţia internă de autoturisme cu propulsie electrică va creşte cu 50%, până la 1,33 milioane de unităţi, dintre care 980.000 vor fi autoturisme pur electrice cu baterii", a declarat duminică şefa VDA, Hildegard Mueller, citată de Automobilwoche.

Aproximativ 885.000 de maşini electrice au fost produse în Germania anul trecut, dintre care 300.000 au fost hibride plug-in, potrivit datelor VDA, citate de Reuters.

Mueller a declarat că prognoza se bazează pe noile modele electrice oferite şi pe creşterea producţiei la fabricile Tesla din Gruenheide şi Mercedes-Benz din Bremen, adăugând că cererea din străinătate a fost mai puternică decât în Germania, din cauza reducerilor parţiale ale subvenţiilor guvernamentale care au intrat în vigoare anul acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici