Asociaţia Română a Băncilor discută cu BNR modificarea regulamentului privind evaluarea individuală a garanţiilor

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) discută cu BNR modificarea regulamentului privind evaluarea individuală a garanţiilor, astfel încât această operaţiune să fie realizată doar la acordarea creditelor şi în eventualitatea unei executări silite, potrivit preşedintelui ARB, Radu Gheţea.

10 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Română a Băncilor discută cu BNR modificarea regulamentului privind evaluarea individuală a garanţiilor

Asociaţia Română a Băncilor discută cu BNR modificarea regulamentului privind evaluarea individuală a garanţiilor (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

El a precizat că, în prezent, normele prevăd că evaluarea garanţiilor ar trebui făcută în fiecare an şi individual.

În contextul unor oscilaţii foarte mari ale preţurilor la proprietăţile imobiliare, ARB propune ca evaluarea individuală să fie realizată doar la acordarea creditelor şi când se pune problema unei executări, iar pe perioada împrumutului să se folosească aşa-zisa metodă "din birou", pe baza unor indici acceptaţi de toată lumea.

"Nu se mai pot face în aceste zile evaluări individuale, nu poţi să te duci la om să-i baţi la uşă şi să-l întrebi dacă mai are gresia şi faianţa de acum doi ani", a spus, vineri, Gheţea la Cafeneaua de Afaceri "România în 2010 - ieşirea din criză".

Oficialul ARB a arătat că trebuie găsită o soluţie împreună cu Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România (ANEVAR), astfel încât indicii pe baza cărora se vor face evaluările în timpul împrumutului să reflecte realitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici