Atac informatic de tip phishing la Credit Europe Bank

Clienţii Credit Europe Bank au fost miercuri seara ţinta unui atac informatic de tip phishing, prin e-mail, prin care erau solicitate clienţilor băncii date confidenţiale privind cardurile acestora.

115 afișări
Imaginea articolului Atac informatic de tip phishing la Credit Europe Bank

Atac informatic de tip phishing la Credit Europe Bank (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Ca urmare a acestei acţiuni, Credit Europe Bank reaminteşte clienţilor săi că nu solicită niciodată date confidenţiale privind numărul de card, codul PIN sau data de expirare a cardului", se arată într-un comunicat al băncii.

Banca precizează că e-mail-urile de tip phishing au fost transmise atât unor clienţi ai Credit Europe Bank cât şi altor persoane care nu au relaţii cu banca.

"În acest moment Credit Europe Bank a luat toate măsurile pentru protejarea datelor clienţilor săi", se mai arată în comunicat.

Banca, prezentă pe piaţa locală de 15 ani, este controlată de Credit Europe Bank NV, din Olanda, care face parte din grupul turc Fiba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici