Atacuri cibernetice în serie: BASF, Siemens, Henkel sau Roche, printre ţintele vizate de hackeri

BASF, Siemens, Henkel şi alte câteva companii germane au anunţat, miercuri, că au fost victimele unor atacuri cibernetice, confirmând un raport de presă german care a scris că vinovată ar fi o grupare de stat chineză, informează Reuters.

276 afișări
Imaginea articolului Atacuri cibernetice în serie: BASF, Siemens, Henkel sau Roche, printre ţintele vizate de hackeri

Atacuri cibernetice în serie: BASF, Siemens, Henkel sau Roche, printre ţintele

Postul public de radio din Germania ARD a anunţat că hackerii au folosit un tip de malware numit Winnti, care permite atacatorilor să acceseze de la distanţă reţeaua de calculatoare a victimei. Jurnaliştii ARD au declarat că o analiză a codului malware a arătat ce companii au fost de vizate grupul care lucrează, probabil, pentru guvernul chinez.

Pe lângă firmele germane menţionate, filialele companiei farmaceutice Roche, grupul hotelier Marriott, compania aeriană Lion Air, conglomeratul Sumitomo şi grupul chimic Shin-Etsu au fost, de asemenea, vizate de hackeri, a raportat ARD.

Taguri:
atac,
cibernetic,
china

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici