Audi a depăşit ţinta de un milion de automobile vândute în 2008

Audi, divizia de lux a constructorului auto german Volkswagen, a anunţat, joi, vânzări în urcare cu 4,1% în 2008, faţă de 2007, atingând astfel ţinta asumată pentru anul trecut de a vinde un milion de automobile, ceea ce marchează al treisprezecelea an consecutiv de creştere.

18 afișări
Imaginea articolului Audi a depăşit ţinta de un milion de automobile vândute în 2008

Audi a depăşit ţinta de un milion de automobile vândute în 2008

Vânzările au fost impulsionate, pe de o parte, de relansarea, în 2008, a modelului de clasă medie A4, iniţiativă care a crescut numărul automobilelor Audi vândute la 1.003.400 unităţi.

Alt factor pozitiv a fost scoaterea pe piaţă, la sfârşitul anului trecut, a modelului din clasa medie a vehiculelor de teren Q5, ceea ce a determinat o urcare a vânzărilor Audi, în decembrie, cu 17,4%, la 82.000 de automobile.

În ultima lună a anului 2008 vânzările producătorului auto au avut un avans de 23%.

Spre deosebire de competitorii germani BMW şi Mercedes-Benz, Audi nu a fost afectat de prăbuşirea activelor ca urmare a scăderii accentuate a valorii de recumpărare a autovehiculelor ieşite din leasing.

Astfel că, în timp ce rivalii grupului au avertizat că nu vor putea atinge ţintele de profit, Audi şi-a reafirmat obiectivul de creştere a acestui indicator, alături de cea a veniturilor şi vânzărilor.

În primele nouă luni din 2008, profitul operaţional al mărcii de lux aparţinând Volkswagen a urcat cu 13,6%, iar cifra de afaceri a scăzut cu 2,1%.

Porsche a devenit, luni, acţionarul majoritar al Volkswagen, prin majorarea participaţiei directe la 50,76%, preluând astfel controlul asupra constructorului auto german.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici