Audi face angajări în Ungaria. Compania are nevoie de 2.100 de oameni la fabrica de la Gyor

Audi va angaja 2.100 de oameni în Ungaria, odată cu derularea unor investiţii de 900 milioane euro care vor tranforma fabrica de la Gyor în cea de-a patra mare unitate integrată de producţie a grupului, a declarat joi preşedintele companiei germane, Rupert Stadler.

604 afișări
Imaginea articolului Audi face angajări în Ungaria. Compania are nevoie de 2.100 de oameni la fabrica de la Gyor

Audi face angajări în Ungaria. Compania are nevoie de 2.100 de oameni la fabrica de la Gyor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Audi a anunţat anul trecut că va investi 900 milioane euro în fabrica de la Gyor pentru a o extinde semnificativ.

Iniţial, compania planificase să angajeze 1.800 de persoane în cadrul proiectului de extindere, însă a urcat numărul cu 300 după ce a decis să construiască şi o nouă instalaţie de presare a panourilor de caroserie.

"Noua presă va închide ciclul complet de producţie la unitatea de la Gyor. Va fi cea de-a patra uzină completă de producţie şi asamblare după Ingolstadt, Neckarsulm şi Bruxelles", a afirmat şeful Audi.

Audi va creşte astfel numărul de automobile produse în Ungaria la 125.000 pe an începând din 2013.

Anterior, uzina de la Gyor asambla numai modelul TT, folosind motoare construite local şi componente livrate de la Ingolstadt.

Începând din 2013, fabrica din Ungaria va produce mai multe modele, inclusiv TT, A3 Cabriolet şi o altă versiune a A3, potrivit Audi.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că investiţia va aduce o contribuţie importantă la economie, în valoare de până la 2% din PIB.

Orban a adăugat că guvernul va dezvolta educaţia şi alte servicii la Gyor pentru a deservi investiţia Audi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici