Audi va prelungi vacanţa de Crăciun la unele fabrici

Audi, marca premium a producătorului german Volkswagen, va prelungi durata pauzei de Crăciun la unele dintre fabricile sale, ca o măsură de precauţie, deşi a menţinut ţinta de vânzări pentru anul 2008, după o creştere de 7,2% în octombrie.

27 afișări
Imaginea articolului Audi va prelungi vacanţa de Crăciun la unele fabrici

Audi va prelungi vacanţa de Crăciun la unele fabrici

"În unele zone ale producţiei, vom folosi avantajul perioadei Crăciunului pentru a păşi cu prudenţă în noul an", a declarat Rupert Stadler, directorul executiv al Audi, care a adăugat că performanţa producătorului german de autovehicule este "influenţată din ce în ce mai mult de declinul pieţelor".

Comenzile noi pentru autovehiculele marca Audi nu au înregistrat scăderi până în prezent, compania bucurându-se, în comparaţie cu rivalii săi, de o expunere limitată la piaţa americană, aflată acum în cădere liberă, a afirmat un purtător de cuvânt al producătorului.

Înainte de lansarea oficială a modelului restilizat al SUV-ului de clasă medie Q5, vânzările din luna octombrie ale Audi au crescut cu 7,2%, la 82.400 de unităţi, cifră apropiată de rezultatele înregistrate în mod tradiţional de rivalul său pe plan intern, Mercedes-Benz.

În primele zece luni, vânzările Audi s-au majorat cu 3,3%, la 844.700 de autovehicule.

Rezultatele pozitive din perioada amintită au fost încurajate nu numai de ceea ce se întâmplă pe pieţele emergente, de genul Chinei, dar şi de vânzări în urcare, în Italia şi Franţa, pentru modelele A4, atât în varianta break cât şi sedan.

"În ciuda condiţiilor economice dificile, vom atinge ţinta de vânzări pentru anul 2008, stabilită la un milion de vehicule", a spus directorul de vânzări al Audi, Peter Schwarzenbauer.

BMW şi divizia Mercedes-Benz Cars a grupului Daimler, ceilalţi doi mari competitori germani ai Audi, au afişat, vineri, vânzări în scădere pentru luna octombrie cu 3%, respectiv 18,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici