Aurul, dolarul şi francul elveţian ating din nou valori istorice. Euro, la un pas de maximul tuturor timpurilor

  • Dolarul american a ajuns la 4,4131 lei, iar aurul a sărit de 225 de lei gramul
  • Aurul este la al şaptelea maxim istoric din acest an
  • Euro este la 8 sutimi de ban de maximul istoric
3388 afișări

Dolarul a ajuns la 4,4131 lei de la 4,4026 lei luni, iar aurul la 225,2035 lei de la 223,7158 lei gramul luni, conform cursului de schimb al pieţei valutare publicat de BNR.

Şi francul elveţian a crescut la 4,4986 lei de la 4,4844 lei, a patra cea mai ridicată valoare din istorie.

Euro a atins pragul de 4,7800 lei, iar maximul istoric este 4,4808 lei atins în noiembrie 2019.

Preţul metalului galben atinge al şaptelea maxim istoric din acest an. Gramul de aur a crescut permanent de la începutul anului, când valora 213,7 lei. Aurul înregistrează creşteri şi pe plan internaţional, fiind perceput de investitori drept un activ de refugiu, în condiţiile în care epidemia de coronavirus şi conflictul comercial China – SUA iscă temeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aur,
euro,
bnr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici