Autoritatea de Supraveghere Financiară a numit doi noi directori, printre care şi Valentin Ionescu, fostul şef al Bursei de la Bucureşti

Autoritatea de Supraveghere Financiară a finalizat procesul de recrutare pentru posturile de şefi ai Direcţiei Resurse Umane şi Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară, la cea din urmă fiind desemnat fostul director al Bursei de Valori Bucureşti Valentin Ionescu, care a condus departamentul în acest an ca director delegat.

637 afișări
Imaginea articolului Autoritatea de Supraveghere Financiară a numit doi noi directori, printre care şi Valentin Ionescu, fostul şef al Bursei de la Bucureşti

În cadrul concursului, organizat atât cu participare internă cât şi externă, au fost depuse în total 39 de candidaturi. Pentru postul de director de Resurse Umane s-au înscris 29 de candidaţi, dintre care 17 au fost declaraţi eligibili, iar pentru postul de director la Direcţia Strategie şi Stabilitate Financiară au aplicat 10 candidaţi, fiind eligibile 4 candidaturi, se arată într-un comunicat al Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Valentin Ionescu are o experienţă de 20 de ani în domeniul investiţiilor şi al supravegherii financiare.

A ocupat în cadrul ASF poziţia de director delegat al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară, în perioada ianuarie 2015 - septembrie 2015, şi de director al Direcţiei de Supraveghere Integrată, în 2013 - 2014.

Activitatea profesională a acestuia mai include poziţii precum cea de director general al Bursei de Valori Bucureşti (2010 + 2011), de membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 - 2013) şi de preşedinte CA al Depozitarului Central (2010 - 2011), dar şi experienţă internaţională - Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) şi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007 - 2009). Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerţ şi are un MBA la INDE CNAM Paris/ASE.

Concursul pentru postul de director al Direcţiei Resurse Umane a fost câştigat de Mihaela Gheorghe. Aceasta are o experienţă de 20 de ani în leadership şi management strategic în domeniul resurselor umane şi a ocupat poziţii de conducere în companii din sectoare de activitate diverse, coordonând programe de dezvoltare pentru echipe de până la câteva mii de angajaţi în cadrul BSS (director Resurse Umane, 2012 - 2015), OBI România (director Resurse Umane, 2008 - 2011), UPC România (director Resurse Umane, 2006 - 2008), Raiffeisen Bank (director Resurse Umane, 2001 - 2006) şi Lafarge Ciment România (Career Development Manager, 1999 - 2001).

Mihaela Gheorghe a absolvit Academia de Studii Economice, fiind doctor în economie, specializarea Economia Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici